Kepek

Az intim területek védelme, szexuális egészségvédelem

Szexuális egészségvédelem, intim higiénia
A genitáliákat érintő problémák szelíd megoldása minden korosztálynak
Női tisztítókúrák, női szervek megelőző védelme

Szelíd, hatékony módszerek az aromaterápia, gyógynövény-terápia, gemmoterápia és Bach-virágterápia segítségével
Bio-organikus szerek az érzékeny területeink ápolásában


Kicsi kortól kezdődő, genitális területet érintő problémáktól kezdve a pubertáskor, kamaszkor, fiatalkor, felnőtt kor, középkorúak, érett korúak szexualitást érintő, testi-lelki problémákkal kapcsolatos tanácsadás, támogatás. Szelíd megoldásokkal várok minden férfit és nőt, gyermeket és felnőttet. Igény esetén orvosi háttér ajánlásával történik a tanácsadás.

Jó tanácsok nőknek
Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha egészséges női szerveket szeretnél?
Egyre több fiatal hölgy fordul hozzám segítségért a női területeken lévő gondok, bajok miatt. Fájdalmasak a mindennapjaik a sok kíntól, el nem múló problémától, ami megkeseríti az életüket és számos egészségi gondot okoz.
Sok hölgy küszködik felfázások, gyulladások „emlékével”, és ez súlyosan megnehezíti az életét. Száraz, viszkető hüvely, vagy épp ellenkezőleg: kellemetlen folyások, érhetetlenül fellépő gombásodás keseríti mindennapjaikat. Nehéz megszabadulni ezeketől a problémáktól.

Nehezítő tényezők a női egészség helyreállításában:
- fogamzásgátló tabletta szedése
- promiszkuitás és védekezés nélküli szerelmi élet
- dohányzás
- antidepresszánsok szedése
- kommersz, illatosítókkal, vegyszerekkel terhelt tusfürdők, intim tisztálkodó szerek használata
- alkohol
- automatákból, porokból készült, kommersz, kávé-szerű italok
- cukros italok, ételek
- fehér lisztből készült ételek
- élesztővel készült ételek
- szintetikus édesítőszerek, „light”ételek és italok
- xyllitet nem javaslom!
- tartósítószerek, színezékek
- mikrózott, félkész és készételek
- vörös húsok, füstölt húsok, pácolt húskészítmények
- konzervek
- üdítőitalok
- mobiltelefon a deréktájon hordva, állandó közelségben a testhez

Milyen szokásokat érdemes bevezetni az életedbe?
- dohányzás abbahagyása
- egészséges kávé és élvezeti szerek fogyasztása: ganoderma kávé és csoki nagyon jó!
- egészséges, friss, adalékmentes ételek
- tejsavó italpor, colostrum, bélflóra-készítmény fogyasztása
- növényi nemes olajok fogyasztása, kiemelten a ligetszépe olajat
- sztívia, bio nádcukor és méz fogyasztása édesítésre (mértékkel)
- húsmentes napok, hetek bevezetése
- kímélő mozgás, jóga, séta, szabad levegőn tartózkodás
- stresszmentesítés, aromaterápiás kezelések, Biotündér kezelések
- Magnevit tűszúrás nélküli akupunktúra, biorezonanciás kezelések a Biotündér szolgáltatásokban
- zsurlótea, csalántea, zöld tea fogyasztása rendszeresen
- fürdőszobai átvilágítás: organikus, adalékmentes szappan, tusfürdő, sampon, testápoló, fogkrém, mosószer, öblítőszer

Milyen félelmek szorongatják a nők lelkét, és milyen női betegségekben nyilvánulhatnak meg ezek a félelmek?

Görcsös, fájdalmas menzesz serdülőkorban a nővé válástól való félelem, ifjúkorban az elköteleződéstől való félelem, negyven feletti nőknél a fiatalság elvesztésétől való félelem. Lehetnek továbbá a várandósságtól való félelem vagy a görcsös gyermek utáni vágyódás, illetve a partner elutasításából fakadó szexuális problémák, szexuális örömtelenség a háttérben.

A premenstruációs tünetek (PMS) a rosszul átörökített, megmutatott női mintáknak is köszönhető. Ha a kislány azt látta az anyától, hogy problémái voltak a menstruációval, elnyomta magában a menzesz – és a nőiesség – örömteli megélését, akkor ezt a mintát fogja követni ő is. Emellett a fizikai okok lehetnek toxikusság, hormonális egyensúlyi zavarok, gyulladások jelenléte is a szervezetben.
A hüvelyfolyásnál a nemiség, szexuális érintkezés kapcsán fellépő konfliktus-érzés lehet a háttérben. A hüvely problémáival egy falat képezhetünk, ami azt üzeni a férfinak: Ne gyere közelebb! A fizikai okok között szerepelhet a túlzott higiénia – lám csak, ez is lehet túlzásként probléma! -, a szintetikus tisztálkodó szerekben lévő kemikáliák, vegyszerek, mesterséges illatanyagok, valamint candidiázis, gyulladások, toxikusság, helytelen táplálkozás, nyálkahártya-gyulladásra való hajlam.
A hüvelygomba makacs jelenléte a hüvelyfolyás okai mellett az odaadásról, a befogadásról is szól. Nem tudja átadni magát a nő a szexualitásnak, az örömnek, a partnernek. De ne feledkezzünk meg azért a fizikailag nagyon is makacs gombákról, főként a candidiázis jelenlétéről ilyenkor.

Gyakori a petefészek-gyulladás, amely mögött a másoknak való megfelelni akarás lehet lelki háttérként. Fizikai ok lehet a más területeken lévő gyulladások, húgyúti szervek, mandula, ízületek területén megbúvó, főként bakteriális eredetű gócok.
A mióma lelki oka lehet a gyermek utáni vágy. A fizikai okok hasonlóak a ciszta fizikai okaihoz.

A ciszták megjelenése mögött pszichésen olyan konfliktusok elfojtása lehet, amelyekkel nem hajlandó a nő szembenézni, elfojtja, lefojtja, így a tudatalattiba kerülve folyamatosan irritációt okoz. Lehet, hogy olyan partnerrel él, akibe már rég nem szerelmes – vagy sosem volt szerelmes -, és nagyon vágyódik a szerelem határtalan megélésére. De más lelki elfojtások is lehetnek a ciszta megjelenése mögött. Fizikai szinten a ciszta jelzés arra, hogy valamilyen toxin vagy élősködő felszaporodott a testedben.

Milyen toxinok, élősködők lehetnek a női szervezetben, amelyek cisztákhoz, vagy más nőgyógyászati elváltozásokhoz vezethetnek?
- nehézfémek
- paraziták
- bakteriális gócok, maradványok
- azbeszt, üvegszál (épületek)
- műanyag palackból, edényekből származó PCB, különösen azoknál, akik műanyag edényekben mikrózzák az ételeiket (PCB = poliklórozott bifenilek, nézz utána az interneten)
- egyéb hormonszerű vegyületek, hormon-tartalmú ételek, gyógyszerek, italok, pl. hormonokkal kezelt állati eredetű táplálék

Amit a szervezet nem tud kiválasztani, azt ciszta, mióma, elváltozások formájában "raktározza", sokszor a legsérülékenyebb helyeken. Igen gyakori a petefészek- és méh ciszta. Ilyen esetekben kiemelten fontos a baktérium- és parazita-irtás, amelyekre kiváló gyógynövényi segítők, valamint komplementer gyógymódok vannak.

Minden női betegségnél, egyensúlyi kizökkenésnél ajánlatos végig gondolni az alábbiakat:
- Hogyan állok a nőiségemmel, a nőiségem elfogadásával, a női szerepeim megélésével? Tisztában vagyok-e a koromnak megfelelő női szerepekkel?
- Elfogadom-e (ismerem-e) a sorsomat és az életfeladataimat, azt, ahogyan megélem a női létemet?
- Át tudom-e adni magam a női energiáknak, engedelmeskedem-e a női gondoskodó és tápláló ösztöneimnek?