Kepek

Gemmoterápia, rügyterápia, apiterápia

A gemmoterápia, rügyterápia témakörhöz szorosan kapcsolódik a gemmoglukánok, gyógygomba-kivonatok, gyógynövényi kivonatok, gyógymézek és apiterápiás készítmények használata. Az apiterápia a méhészeti termékek gyógyászati felhasználását jelenti, pl. a gyógymézek, propolisz, royal jelly (méhpempő), fedelezett méz, virágpor, méhméreg (krém formájában) használata.

Mi a gemmoterápia?
A gemmoterápia a rügyekkel, csírákkal, fiatal hajtásokkal, gyökérkékkel, tehát az embrionális növényi részekkel való gyógyítást jelenti. Előnye a hagyományos fitoterápiával szemben az, hogy ezek a fiatal növényi részek sokkal hatékonyabb anyagokat tartalmaznak, mint a felnőtt és kifejlett növények. A rügyek nagyon értékes anyagokat tartalmaznak, amelyek a növény más részében nem találhatóak meg. Hormonok, enzimek, nyomelemek, vitaminok és más anyagok, melyek biztosítják a növények növekedését, fejlődését, védelmét, egészségét. A rügykivonatokkal ezeket a rendkívül értékes anyagokat vehetjük magunkhoz. A rügykivonatok a leendő virág, gyökér és egész növény erejét tartalmazzák.
A rügykivonatok mellett a hagyományos gyógynövényi kivonatokat is alkalmazzuk, biztosítjuk. A többféle terápiás készítmény együttesen teszi lehetővé holisztikus, alternatív, komplementer kezelések összeállítását, melyekkel hatékonyan védekezhetünk a betegségek, gyenge állapotok, civilizációs ártalmak ellen.
A rügykivonatok és a gyógynövény kivonatok széles hatásúak: növelik a védekezőképességet (immunitást), támogatják a központi idegrendszer működését, erősítik és fiatalítják az egész szervezetet, pozitívan hatnak a különböző panaszok esetén, segítenek fenntartani a jó egészségügyi állapotot.
A rügykivonatok, gemmoterápiás szerek, gemmoglükánok, gyógynövényi kivonatok, apiterápiás készítmények nem okoznak nemkívánatos mellékhatásokat. A gemmoterápiás készítményeket és a gyógynövények kínálta védelmet sokan a 21. század szelíd gyógymódjának tartják. A gemmoterapeutikumokat – tehát a gyógyászati célra használt rügyeket (terápiában alkoholos rügykivonatokat) általában a D1 homeopatikus hígításban állítják elő.

A gemmoglükánokról
A gemmoglükánok rendkívüli hatékonysággal rendelkező kivonatok, melyeket kivételes hatású anyagok kombinációval nyertünk, pl. gyógygombák kivonatával. Hatékonyságát a rügykivonatok és a béta-glükánok kölcsönzik. A rügyek az anyagok legkoncentráltabb formáját tartalmazzák – hormonokat, vitaminokat, enzimeket, nyomelemeket és mást, amelyek egyaránt hasznosak az emberi szervezet számára. Egyúttal tartalmazzák a fiatal szervezet energiát, amely szintén jótékony hatással van az emberi szervezetre. Másik aktív összetevője a béta-1,3,-D-glükán, amely az immunmodulátorok közé tartozik, és egyben az utolsó időkben felfedezett anyagok közé, amelyek jelentősen erősítik az immunrendszert. A makrofágok aktivációja révén ezek a védősejtek befalják és megsemmisítik a veszélyes mikroorganizmusokat, első sorban az ellenőrizetlenül osztódó sejteket.

A béta-glükánok fő hatásai
növeli a védekezőképességet és megsemmisíti a mikrobákat, aktiválja a hasnyálmirigy sejtjeit,
csökkenti a vérnyomást és befolyásolja a koleszterinszintet, hat a krónikus fáradtság szindróma ellen, támogatja a vérképzést és erősíti a stresszel szembeni védekezőképességet.

Gemmoterápia és apiterápia ötvözése
Méz és rügykivonatok, gemmoglükánok felhasználásával történő terápia, amelynek során az értékes hatóanyagok megtartották az összes természetes tulajdonságukat és tápértéküket. A méz gyógyhatása régóta ismert, az értékes glükóz és fruktóz mellett ásványi anyagokat, enzimeket és szerves savakat tartalmaz. Antibakteriális és vírusellenes hatású. A mézhez adott gemmoterápiás készítmények tovább fokozzák a hatást.
A méz legfontosabb jótékony hatásai:
- emésztési folyamatok serkentése
- központi idegrendszer erősítése, az egészséges alvás támogatása, szív-és érrendszer
optimalizálása
- szövet-megújulási folyamatok serkentése, védekezőképesség erősítése
- vérképzés támogatása
- belső szervek (vese, tüdő) funkcióinak optimalizálása