Kepek

Gyermekek egészségmegőrzése szelíd gyógymódokkal

A szelíd, természetes gyógymódok sok területen segítenek a gyermekek egészség-megőrzése, helyreállítása terén. Milyen megoldásokat kínálok?

- Antropozófiai szemlélet szerinti tanácsadás
- Állapotfelmérés, az életmód, szokások, étrend felmérése
- Egészséges étrendi és életviteli javaslat élelmiszer-allergiák, lisztérzékenység, tejcukor- és tejfehérje-érzékenység esetén is
- Aromaterápia, gemmoterápia, gyógynövény-terápia, Bach-virágterápia kúrák összeállítása
- Vitamin- és nyomelem-pótlás, kúra összeállítása, speciális tápanyagok, bélflóra, enzimek, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok terápiás pótlása
- Lelki okok feltárása és terápiás támogatás
- Szülők támogatása, tanácsadás és életmód-változtatási tanácsok az egész család számára

Az alábbi területeken javaslom a természetes gyermekgyógyászat tanácsadás igénybe vételét, újszülött kortól késő kamaszkorig:
- Étkezési zavarok, élelmiszer-allergiák, lisztérzékenység, tejcukor- és tejfehérje-érzékenység
- Székrekedés, hasmenés, emésztőrendszeri panaszok
- Genitális problémák, felfázás, gyulladások, folyások, viszketés
- Herpesz, nemi herpesz, uszodaszemölcs, összenőtt hüvely, fitymaszűkület
- Bepisilés, fogcsikorgatás, alvási zavarok
- Hormonális zavarok, korai menstruáció, késői menstruáció, kimaradozó menzesz, PCO, PMS
- Szexuális felvilágosítás, szexuális zavarok, problémák, korai szexuális élet, korai szexuális érdeklődés
- Szexuális traumák esetén szakember ajánlása
- Kiütések, bőr-problémák
- Lelki problémák, kedvetlenség, depresszió, iskolai-tanulási problémák, beilleszkedési zavarok
- Kimerültség, fáradtság, energia-hiány
- Stressz, óvodai és iskolai stressz, agresszió, viselkedési zavarok
- Családi traumák és krízishelyzetek idején a gyermekeket érő hatások csökkentése, a gyermekek testi-lelki épségének védelme
Továbbá minden olyan kérdésben, amely gyermekeket érint, és tanácstalan a szülő, hová fordulhat, hogyan léphet a megoldás felé.

Szelíden, természetesen, hatékonyan
Szelíd, hatékony módszerek állnak rendelkezésre a tudatos szülők részére, amelyekkel a saját kezükbe vehetik a családjuk egészségét. Gyermekeink egészségéért, életük minőségéért és hosszáért mi vagyunk a felelősek. Nagyon fontosnak tartom a megszületendő kisbabák, valamint a csecsemők, kisgyermekek természetes egészségvédelmét, immunvédelmét, ezért ingyenes ismertetőkkel, valamint részletes tájékoztatóval, ha szükséges, oktatással várom a szülőket (pl. fül- és testgyertyázás, aromaterápiás olajok otthoni használata).
A természetes, szelíd módszerekkel már a legkisebb kortól élhetünk, mint a prevenció hatékony eszközével.
Az asztmától a kiütésekig, a szűnni nem akaró sírástól a bélrendszeri-emésztőrendszeri zavarokig sok fontos egészségvédelmi kérdésben tudok természetes, hatékony megoldást kínálni.
Ekcéma, bélflóra-helyreállítás, gyógyszerszedés utáni emésztőrendszeri regeneráció, gyakori megbetegedések, betegségek idején alkalmazható természetes módszerek, aromaterápia, étkezési tanácsok, immunerősítés, növényi antibiotikumok, idegrendszeri problémák, fájdalmak okainak felderítése, lelki problémák, beilleszkedési zavarok, étvágytalanság vagy túlzott étvágy, korai elhízás, reflux, összenőtt hüvely, 1-es típusú cukorbetegség, alvás-zavarok...
Sokféle problémával találkozom nap mint nap, amely megelőzhető lenne, egy hetes babától a kamaszig, fiatalkorúig. Beszéljük meg, hogy mit tehetnénk a gyermeked egészségéért!

Jó tanácsok tudatos szülőknek:
1. Legyél tudatos szülő. Minden beavatkozással kapcsolatosan, amely a gyermeked egészségét érinti, legyen elegendő információd és döntési képességed. Különösen érévnyes ez a szemlélet a gyógyszerezés és az oltások felvétele kapcsán.

2. Szülőként legyen sok természetes eszköz a kezedben! A lázcsillapítástól kezdve a gyermekbetegségek kezeléséig, az otthoni, szelíd gyógymódok alkalmazásával tedd lehetővé gyermeked természetes gyógyulását. Ismerd meg a főbb gyermekbetegségeket, és tanuld meg, hogyan kell ezekkel kapcsolatosan a tüneteket csillapítani, megelőző kúrákat tartani, az öngyógyító képességét erősíteni. 

3. Ismerd meg a gyermeked életkori sajátosságai szerinti testi-lelki jellemzőit, a fejlődésének az állomásait, és eszerint szemléld és támogasd őt.

4. Készülj fel a várandósságra, és készülj fel a szüléssel kapcsolatos jogaid és lehetőségeid megvédésére, különös tekintettel a kisbabáddal töltött idő, a vele kapcsolatos vizsgálatok és beavatkozások ismeretére.

5. Tanuld meg az aromaterápiát. a természetes babaápolást. Készülj fel a szoptatással kapcsolatos természetes lehetőségekre, pl. mellgyulladás megelőzése homeopátiával, mellápolás és fertőtlenítés aromaterápiás szerekkel. 

6. Ismerd meg a különböző táplálkozási csapdákat és irányzatokat, valamint a lehetséges élelmiszer-allergéneket, pl. felvágottak, lisztből készült termékek, adalékanyagok. Legyél te a legjobb táplálója a gyermekednek, ne engedd, hogy az emésztőrendszere tönkremenjen a nem megfelelő élelmiszerektől. Valódi táplálékkal, organikus élelmiszerrel etesd a családod!

7. Ismerd meg a természetes módszerek, gyógynövények, aromaterápiás anyagok, homeopátia, Bach-virágterápia, organikus vitamin- és nyomelem-készítmények használatát és megbízható beszerzési forrásait, és alkalmazd ezeket tudatosan, megelőző és kiegészítő célzattal. Vedd a kezedbe saját magad és a családod egészségét!