Kepek

Gyermekek egészségmegőrzése szelíden, természetesen, hatékonyan

A szelíd, természetes gyógymódok sok területen segítenek a gyermekek egészség-megőrzése, helyreállítása terén. Milyen megoldásokat kínálok?

- Antropozófiai szemlélet szerinti tanácsadás
- Állapotfelmérés, az életmód, szokások, étrend felmérése
- Egészséges étrendi javaslat élelmiszer-allergiák, lisztérzékenység, tejcukor- és tejfehérje-érzékenység esetén is
- Biorezonanciás állapotfelmérés és kezelések
- Aromaterápia, gemmoterápia, gyógynövény-terápia, Bach-virágterápia kúrák összeállítása
- Vitamin- és nyomelem-pótlás, kúra összeállítása, speciális tápanyagok, bélflóra, enzimek, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok terápiás pótlása
- Lelki okok feltárása, terápiás foglalkozás szülők számára, a gyermek speciális igényei szerint gyermekgyógyász szakember ajánlása

Az alábbi területeken javaslom a természetes gyermekgyógyászat tanácsadás igénybe vételét, újszülött kortól késő kamaszkorig:
- Étkezési zavarok, élelmiszer-allergiák, lisztérzékenység, tejcukor- és tejfehérje-érzékenység
- Székrekedés, hasmenés, emésztőrendszeri panaszok
- Genitális problémák, felfázás, gyulladások, folyások, viszketés
- Herpesz, nemi herpesz, uszodaszemölcs, összenőtt hüvely, fitymaszűkület
- Bepisilés, fogcsikorgatás, alvási zavarok
- Hormonális zavarok, korai menstruáció, késői menstruáció, kimaradozó menzesz, PCO, PMS
- Szexuális felvilágosítás, szexuális zavarok, problémák, korai szexuális élet, korai szexuális érdeklődés
- Szexuális traumák esetén szakember ajánlása
- Kiütések, bőr-problémák
- Lelki problémák, kedvetlenség, depresszió, iskolai-tanulási problémák, beilleszkedési zavarok
- Kimerültség, fáradtság, energia-hiány
- Stressz, óvodai és iskolai stressz, agresszió, viselkedési zavarok
- Családi traumák és krízishelyzetek idején a gyermekeket érő hatások csökkentése, a gyermekek testi-lelki épségének védelme
Továbbá minden olyan kérdésben, amely gyermekeket érint, és tanácstalan a szülő, hová fordulhat, hogyan léphet a megoldás felé.

Szelíden, természetesen, hatékonyan
Szelíd, hatékony módszerek állnak rendelkezésre a tudatos szülők részére, amelyekkel a saját kezükbe vehetik a családjuk egészségét. Gyermekeink egészségéért, életük minőségéért és hosszáért mi vagyunk a felelősek. Nagyon fontosnak tartom a megszületendő kisbabák, valamint a csecsemők, kisgyermekek természetes egészségvédelmét, immunvédelmét, ezért ingyenes ismertetőkkel, valamint részletes tájékoztatóval, ha szükséges, oktatással várom a szülőket (pl. fül- és testgyertyázás, aromaterápiás olajok otthoni használata).
A természetes, szelíd módszerekkel már a legkisebb kortól élhetünk, mint a prevenció hatékony eszközével.
Az asztmától a kiütésekig, a szűnni nem akaró sírástól a bélrendszeri-emésztőrendszeri zavarokig sok fontos egészségvédelmi kérdésben tudok természetes, hatékony megoldást kínálni.
Ekcéma, bélflóra-helyreállítás, gyógyszerszedés utáni emésztőrendszeri regeneráció, gyakori megbetegedések, betegségek idején alkalmazható természetes módszerek, aromaterápia, étkezési tanácsok, immunerősítés, növényi antibiotikumok, idegrendszeri problémák, fájdalmak okainak felderítése, lelki problémák, beilleszkedési zavarok, étvágytalanság vagy túlzott étvágy, korai elhízás, reflux, összenőtt hüvely, 1-es típusú cukorbetegség, alvás-zavarok...
Sokféle problémával találkozom nap mint nap, amely megelőzhető lenne, egy hetes babától a kamaszig, fiatalkorúig. Beszéljük meg, hogy mit tehetnénk a gyermeked egészségéért!

Jó tanácsok tudatos szülőknek:
1. Ne engedj a nyomásnak, és ne oltasd be a gyermekedet mindenféle betegség ellen! A túlzásba vitt védőoltások fölöslegesen gyengítik az immunrendszert. Olvass, érdeklődj, járj utána, mielőtt engedsz a rábeszélésnek! Az egészséges immunrendszer képes megbirkózni minden betegséggel, fertőzéssel, ezért inkább erre fordíts több energiát. A védőoltásokkal kapcsolatosan információ-gyűjtésre minden szülőnek ajánlom szíves figyelmébe ezt a honlapot: www.nebancs.hu

2. Ha mégis be kell oltatnod a gyermekedet, kérd az oltások kivezetéséről, az oltási sérülések megelőzéséről szóló tájékoztatást személyes megbeszélésen.

3. Ne hagyd, hogy szíre-szóra antibiotikumot, sőt, szteroidot írjanak fel a gyermekednek! Kérd az ingyenes tájékoztatót a fertőző és gyulladásos megbetegedések megelőzéséről és otthoni kezeléséről személyesen.

4. Készülj fel a várandósságra, és készülj fel a szüléssel kapcsolatos jogaid és lehetőségeid megvédésére, különös tekintettel a kisbabáddal töltött idő, a vele kapcsolatos vizsgálatok és beavatkozások ismeretére. Tanuld meg az aromaterápiás babaápolást, valamint a kisbaba- és kisgyermekkori betegségek otthoni ápolását, szelíd módszerekkel. Készülj fel a szoptatással kapcsolatos természetes lehetőségekre, pl. mellgyulladás megelőzése homeopátiával, mellápolás és fertőtlenítés aromaterápiás szerekkel. A Bébi-start programon belül ez a tanácsadás igénybevehető.

5. Ismerd meg a különböző táplálkozási csapdákat és irányzatokat, valamint a lehetséges élelmiszer-allergéneket, pl. felvágottak, lisztből készült termékek, adalékanyagok. Legyél te a legjobb táplálója a gyermekednek, ne engedd, hogy az emésztőrendszere tönkremenjen a nem megfelelő élelmiszerektől. Valódi táplálékkal, organikus élelmiszerrel etesd a családod!

6. Ismerd meg a természetes módszerek, gyógynövények, aromaterápiás anyagok, homeopátia, Bach-virágterápia, organikus vitamin- és nyomelem-készítmények használatát és megbízható beszerzési forrásait, és alkalmazd ezeket tudatosan, megelőző és kiegészítő célzattal. Vedd a kezedbe saját magad és a családod egészségét!