Kepek

Női-férfi egészség, szexuális egészségvédelem, tisztítókúrák

Megelőző, erősítő, regeneráló kúrák összeállítása a női és férfi egészség védelmére, minden korosztálynak  

 

Szexuális egészségvédelem minden korosztályban, mindkét nem számára
Férfiaknak:
az erős férfi nem sír - csak csöndesen összeomlik... Testi-lelki támogatás, egészségvédelem férfiak számára. Az erős stressz, fizikai és érzelmi nyomás, egzisztenciális gondok, érzelmi gondok, pszichés szexuális problémák, merevedési zavar, potencia-zavar, vágyhiány, prosztata-védelem, válás, hűtlenség, életkrízisek, és számos egyéb "férfias" területen tudok támogatást, tanácsot, terápiát és coachingot biztosítani a férfiak számára.

Női egészségvédelem: mit jelent? Miért kiemelt témakör a nők egészségvédelme?
Természetesen nem feledkezem meg a férfiakról sem, de egyrészt nőként pontosan tudom, milyen életszakaszokban, milyen helyzetekben hogyan él meg egy nő egy-egy egészségi, testi-lelki probémát. Gondolok itt például a várandósság, szülés, gyermekágy, életszakaszok szerinti aktuális egészség-problémák kérdésére. Ami miatt további figyelmet szeretnék szentelni a női egészségvédelemnek, az a nők helyzete és szerepe a társadalomban, a közösségekben és a családokban. Mi, nők vagyunk a legnagyobb hatalmúak minden körülöttünk lévő családtag, barát, rokon, munkatárs életének alakításában. Hogy miért? Mert mi döntünk a konyhában és a háztartásban, és sok-sok kérdés tekintetében a gyermekvállalás, gyermeknevelés témaköreiben is. És amit eldöntünk, az hatással van az egész család, mindannyiunk étkezésére, mindennapjaira, szemléletére, ezáltal az egészségére, testi-lelki jólétére. Ez a női gondoskodó ösztön, szemlélet az élet egyik alapja.


Melyek a női egészségvédelem főbb kérdései?
1. Szexuális jogok ismerete, a testi-lelki önvédelem ismerete és alkalmazása, elvárása
2. Test-tudatosság, testkép-zavarok elleni program elkezdése már fiatalkorban
3. Szintetikus hormonoktól mentes élet
4. Természetes fogamzásgátlás
5. Természetes fogantatás
6. Háborítatlan szülés és gyermekágyi időszak
7. Kozmetikai és háztartási toxinok kiiktatása az életből
8. Felesleges gyógyszerezés és oltásokkal kapcsolatos részletes információk
9. Gyulladások felismerése és természetes kezelése
10. A gyógynövény-ismeret és az aromaterápiás alapismeretek minden tudatos nő számára kiemelt fontosságú
11. A daganatellenes szűrővizsgálatokkal és módszerekkel kapcsolatos széles körű ismeretek, információk
12. A mell-védelem és a női területek védelmének oktatása, alkalmazása minden korosztály számára
13. A természetes élet és az organikus étkezés ismereteinek terjesztése és alkalmazása
14. A női lelki és testi problémák életszakaszok vagy élethelyzetek szerinti oktatása, a prevenciós lehetőségek tanítása és alkalmazása

A görög panteonban Hügeia Aszklépiosz lánya azt vallotta, ha az emberek megtanulják az egészséges életmódot, a mértékletességet, a tisztaságot és a testedzést, akkor soha nem is betegednek meg. Nevéből származik a higiénia szavunk, amely a mai kor testi-lelki egészségmegőrzését is tükrözi.

Milyen tulajdonságokat érdemes figyelni, felfedezni, ápolni egy nőnek?
A női „princípium”, vagyis minőség a keleti gyógyászat szerinti „jin” minőséget képviseli. A Hold és az éjszaka energiáit, a gömbölyű, nedvekkel áldott állandóság, nyugalom, befogadás és odaadás, harmónia, érzelmek, megérzések, várakozás energiái jellemzőek a női archaikus minőségekre. Ha ezekben a minőségekben sérülünk, akkor könnyebben terítenek le bennünket a betegségek. Ezért úgy kell gondolni a testünkre, és a nőiségünk ékeire – a mellünkre, a méhünkre, a nemi szerveinkre, a hajunkra, bőrünkre és a szívünkre -, mint a legnagyobb kincsünkre.


Minden női betegségnél, egyensúlyi kizökkenésnél ajánlatos végig gondolni az alábbiakat:
- Hogyan állok a nőiségemmel, a nőiségem elfogadásával, a női szerepeim megélésével? Tisztában vagyok-e a koromnak megfelelő női szerepekkel?
- Elfogadom-e (ismerem-e) a sorsomat és az életfeladataimat, azt, ahogyan megélem a női létemet?
- Át tudom-e adni magam a női energiáknak, engedelmeskedem-e a női gondoskodó és tápláló ösztöneimnek?

Jó tanácsok a testi-lelki egészséged megőrzéséért:
- Tanulj meg lazítani és fogadd el a kényeztetést.

- Rendszeresen végezz tisztító- és erősítő kúrákat.
- Legyen saját gyógynövény- és illóolaj „stratégiád”.
- Tanuld meg a „slow”-életmód, azaz a mindent csinálj lassan, élvezettel elvét
- Járd be a piacokat, ismerkedj meg életre való, pirospozsgás termelőkkel, és vásárold tőlük az élelmiszered nagyobbik részét.
- Gondoskodj a saját egészséges élelmiszeredről a „dobozolással”, vagyis készítsd össze egy kis étkezős szettbe a normális ételedet, és vidd magaddal a munkahelyedre.
- Tanuld meg a „flow”, vagyis az áramlás művészetét, legyél te magad az áramlás, a jó érzés, a kiáradó, gondoskodó, harmonikus nő.
- Éld meg a női szerepeidet, ismerkedj meg ezekkel, és pótold, ami eddig hiányzott az életedből.
- Ismerd meg az erődet, és használd! A nőkben vulkán-szerű erők rejtőznek.
- Tápláld, gondozd azokat, akiket rád bízott az élet!
- Tanuld meg élvezni azt, hogy nő vagy!
- Ismerd meg olyan nők életét, történetét, akikből erőt meríthetsz, akik példát mutatnak a saját életükön keresztül. Olvass ilyen történeteket, életrajzokat, írásokat.
- Bízz magadban! Az ösztöneid jók, a szíved sosem téved.
- Vigasztald meg magad, ha bánatos, szomorú vagy. Legyenek meg azok az eszközök, amik újra felderítenek, pl. egy film, egy finom otthoni gyógyfürdő, a saját illóolaj-keveréked, gyöngéd masszázs, finom teák, séta a természetben, vagy alkotás, ami lehet egy mandala, egy kézimunka vagy akár egy finom étel.
- Hagyd, hogy kényeztessenek a férfiak! Fogadd el és értékeld a figyelmet, a kényeztetést, az udvarlást.
- Ne feledd, hogy soha nem késő! Változtass, fejlődj, ismerd meg és szeresd magad, akárhány éves vagy. Te mutatod a példát a hozzád tartozó nőknek  – mutasd meg, milyen csodálatos, sokszínű a női lét!

 

 

 

 

 

 

 


Mi a különbség a háromféle megközelítés között?
Sok az átfedés, átmenet a kúrák között, ezért igazából "tisztán" elválasztani ezeket nem lehet egymástól. A saját tapasztalatom és megfogalmazásaim alapján nem meghatározást, csupán tájékoztatást, útmutatót szeretnék adni ebben a témakörben.

1. Salaktalanítás: elsősorban a három fő szennyező anyag, a vizelet, széklet és nyiroknedvek távozásának fokozását szolgáló kúrák lehetnek salaktalanító kúrák. Salaktalanításnak számíthat a jól összeállított fogyókúra, a zsírpárnáktól való megszabadulás is. Ezekhez nagyon jó gyógyteákat használhatunk, illetve egyszerűbb gyógynövényes, magvas kúrákat, pl. zsurlótea fogyasztása a vese salaktalanítására, mustármag-kúra a vastagbél tehermentesítésére, dr. Vodder-féle nyirokmasszázs kúra és/vagy szauna kúra a nyirokrendszer támogatására. Salaktalanítás lehet, ha bizonyos ételektől vagy élvezeti szerektől és szokásoktól tartózkodunk, pl. húsmentes napokat, heteket iktatunk az életünkbe. De salaktalanítás lehet az a döntés, hogy minden nap elfogyasztunk 3 liter tisztított vizet, illetve a reggelt citromos tiszta víz fogyasztásával kezdjük.

2. Méregtelenítés: általánosan használjuk ezt a kifejezést, az egyszerű gyógyteás kúrától kezdve a léböjt-kúráig, teljes testtisztító kúrákig. A méregtelenítés lehet kisebb fokú, rövid ideig tartó, és lehet több hónapos, vagy akár egy éves program része. Lehet egy-egy szervre koncentráló, és lehet egy teljes rendszert magában foglaló, több szervre ható kúra. A méregtelenítés egyik része lehet, ha tudatosan eltávolítjuk a környezetünkből a méreganyagokat, pl. a háztartási tisztítószereket leváltjuk biológiailag nem károsító tisztítószerekre. Méregtelenítésről beszélünk, ha kimondottan méregtelenítő szereket kezdünk el fogyasztani, mint például az aktív faszén, vagy a kovaföld, vagy vastagbél-tisztító gyógynövények. Méregtelenítésre van szükségünk, ha pl. abbahagyja valaki a dohányzást, és szisztematikusan szeretne megszabadulni ennek a káros szenvedélynek a következményeitől. Méregtelenítést tarthatunk egy-egy napon, vagy több hetes kúrán keresztül. A hat hétnél tovább tartó méregtelenítést mindenképpen beszéljük meg hozzáértő szakemberrel!

3. Tisztítókúrák: a szervezet komplex felmérése után történő szisztematikus toxin-mentesítés és egyensúly-helyreállítás, végső fokon a szervezet teljes regenerációja, az öngyógyító képesség helyreállítása. Komoly tapasztalatot, szakértelmet, követést igényel.

A tisztítókúrák egyik fő célja azoknak a mélyen rögzült méreganyagoknak, toxinoknak az eltávolítása, amelyeket a fogászati fémek, higany-amalgám-tömés, oltási maradványok, gyógyszer-maradványok, káros szokások, munkahelyi ártalmak, ipari szennyeződések, orvosi beavatkozások, sugárzások, pl. röntgensugárzás, sugárterápia, atomerőmű-baleset következtében elszenvedett sérülés, gyulladások, súlyos betegségek maradványai okoznak. A jól megtervezett és végrehajtott tisztítókúra minden szervet érint, kiemelten foglalkozik a lelki és szellemi méreganyagok és egyensúlytalanságok felszámolásával, és nagy figyelmet fordít a kúra alatt és után a teljes egyensúly helyreállításával.

Vannak-e olyan tisztító-méregtelenítő kúrák, amiket bármikor elkezdhetsz?

Sokan kérik tőlem olyan kúrák leírását, amelyeket bárki, bármikor elvégezhet az egészségének helyre-állítása, megőrzése érdekében.

Kérd e-mailben a "Hogyan kezdjem?" című ingyenes online kiadványt, amely a Biotündér tudástár tájékoztató füzete.

Mi a teendő, ha komolyabb kúrát szeretnél?
A legjobb megoldás, ha tanácsot kérsz. Ha úgy döntesz, hogy tőlem, akkor az egyéni méregtelenítő, tisztító és regeneráló kúra összeállítását állapotfelmérés és életmód tanácsadás keretein belül tudom felkínálni.